ბოსტონის უნივერსიტეტის მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე , რომ ყავის ხშირი მოხმარება პარკინსონით დაავადების რისკს ამცირებს.
გამოკვლევაში მონაწილეობა პარკინსონით დაავადებულმა 188 და 180 ჯანმრთელმა ადამიანმა მიიღო. მეცნიერებმა მათ ორგანიზმში კოფეინის რაოდენობა შეამოწმეს და აღმოაჩინეს, რომ დაავადებულთა სისხლში კოფეინი 76% ნაკლებია, ვიდრე ჯანმრთელ ადამიანებში. მეცნიერების აზრით, პარკინსონით დაავადებას, გენეტიკა და გარემო პირობებიც უწყობს ხელს
ავტორ(ებ)ი :